• Карбидно пенкало, Reißnadel, за обележување на метал, плочки и друго

  Молив за маркирање – обележување на метал (Reißnadel) со карбиден врф,

  може и на други материјали да се користи – пластика, алуминиум, дрво, плочки и друг

  *=Цената е со вклучен ДДВ

 • БУРГИЈА DIN 338 HSS-G TYP N, брусена

  БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ
  За дупчење во легиран и подобрен челик (тврдина до 900 Н/мм2), легури на алуминиум, бакар и бронза.

  20,00 MKD4.000,00 MKD
 • Бургија за нитни HSS-G, DIN 1897, брусена, екстра кратка

  Екстра кратка бургија (пократка од DIN 1897) со врв 118О и полиран финиш. Погодна за припрема за монтажа кај тенкоѕидни материјали како лимови. Мал ризик од кршење поради кратката должина. Исклучиво за рачни бормашини.

  40,00 MKD90,00 MKD
 • Бургија HSS-G, екстра кратка, двострана, брусена

  Двострана брусена Бургуја за бушење во лим  и  профили

   

  45,00 MKD120,00 MKD
 • Спирална бургија, DIN 338 HSS-E (CO 5), KOBALTNA

  БУРГИЈА ЗА ИНОX, МЕТАЛ
  HSS бургија со 5% кобалт, врв 135О и бакарен финиш. Висококвалитетна со извонредна отпорност на високи температури. Наменета за легиран и подобрен челик и материјали како В2А и В4А – ИНОX – со тврдина над 800 Н/мм2.

  40,00 MKD700,00 MKD
 • БУРГИЈА ЗА БУШЕЊЕ АЛУМИНИУМ DIN 338 HSS-G Typ W БРУСЕНА

   

  Бургија за бушење Алуминиум,

  Spiralbohrer für ALU DIN 338 HSS-G Typ W geschliffen,

  Für weiche und langspanende Werkstoffe, langspanende Aluminiumlegierungen, Zink, Hüttenkupfer, Silumin, Elektroden, Thermoplaste. Besonders für Aluminium geeignet!

  560,00 MKD1.200,00 MKD
 • БУРГИЈА ЗА БУШЕЊЕ МЕСИНГ HSS-G, DIN 338 Typ H, БРУСЕНА

   

  Spiralbohrer für Messing Typ H. Stabiler Spiralbohrer geschliffen
  zum Bohren von Harten spröden Werkstoffen.

   
  Gefertigt nach DIN 338, Werkstoff HSS-G, Mit Kreuzanschliff, Schaft:Zylindrisch,  rechtsschneidend, Typ H, Spitzenwinkel 118°

  600,00 MKD1.500,00 MKD
 • БУРГИЈА ЗА КРОВНА КОНСТРУКЦИЈ HSS-G

   

  Бургија ѕа кровни конструкции за бушење во метал и алуминиум

  Besonders geeignet zum Bohren von Hohlprofilen z.b Solaranlagen , Fensterbau , Stahlprofilblech Konstuktionen.

  340,00 MKD380,00 MKD
 • Бургија за центрирање, DIN 333 Form A 60°, HSS

  Бургија за центрирање HSS-G, DIN 333 Form A 60°,  бургија за правење отвори за центрирање со агол 60 степени согласно DIN 332.

  150,00 MKD800,00 MKD
 • Бургија за пунктирање HSS-Co 5

  Спирална бургија за чисто бес шпон бушење пунктирани лимови HSS-E Co 5 (Schweißpunktbohrer), Spiralbohrer zum sauberen und gratfreien Ausbohren von

  Schweißpunkten

  350,00 MKD700,00 MKD
 • Фреза за отварање пунктирани лимови HSS-E Co 5

  Глодало за бушење пунктирани (и други лимови) Лимови со држач и менливо двострано глодало и со кирнер за центрирање

  80,00 MKD900,00 MKD
 • Спирална бургија DIN 338 HSS-R, со редуциран профат

  БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ
  Стандардна бургија за дупчење во метал со редуциран прифат.

  300,00 MKD700,00 MKD
 • DIN 345-HSS-G БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ СО МОРЗЕ КОНУС

  БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ СО МОРЗЕ КОНУС  DIN 345
  HSS-G Typ H бургија со Морсе Конус и врв 118 степени. Се користи за легиран и подобрен челик.

  900,00 MKD14.000,00 MKD
 • Редуцир чаура – МК Морзе конус, DIN 2185

  Редуцир Чаура Морзе Конус, DIN 2185 За бургија со Морзе конус, DIN 345
  800,00 MKD2.500,00 MKD
 • Продолжna чаура so морзе конус МК, DIN 2187

  Продолжeна-Редуцир чаура со различен морзе конус, DIN 2187 за бургија со

  Mорзе Конус DIN 345

  1.400,00 MKD2.500,00 MKD
 • Приклучок за футер на машини со MORZE конус, DIN 238

  Приклучок со морзе конус за футер MK / B, за цилиндрична бургија DIN 338

  400,00 MKD600,00 MKD
 • Фрезник DIN 335 FORM C 90° HSS

  Фрезинк со три сечила за стабилно фрезување под агол од 90°, HSS – квалитет. Со чисто прецизен резултат на изработка. Работи со ниски вртежи и ладење со течност, се продолжува работнит век како квалитен резулат.

  400,00 MKD2.000,00 MKD
 • Фрезник DIN 335 FORM C 90 HSS-E (CO 5)

  HSS фрезник со 5% кобалт со 3 сечила за фрезирање со агол 90°. Наменет за чисто и прецизно фрезирање на ВА метали (В2А, В4А). Работа со ниски вртежи и со ладење со течност ќе даде подобри резултати при работата.

  450,00 MKD2.800,00 MKD
 • РАЧЕН УРЕЗНИК, 3-Teilig, DIN 352, HSS-G . M

  РАЧЕН МЕТРИЧЕН  УРЕЗНИК  ISO – НАВОЈ  DIN 13 

  · Zum Schneiden von metrischen ISO-Gewinden DIN 13
  · Für Durchgangs- und Sackloch
  · Nr. 1 Vorschneider 6 – 8 Gang Anschnitt
  · Nr. 2 Mittelschneider 4 – 5 Gang Anschnitt
  · Nr. 3 Fertigschneider 2 – 3 Gang Anschnitt
  · For cutting metric ISO-Thread DIN 13
  · For through- and blind holes
  · No. 1 Taper 6 – 8 pitch chamfer
  · No. 2 Second 4 – 5 pitch chamfer
  · No. 3 Plug 2 – 3 pitch chamfer

  600,00 MKD1.200,00 MKD
 • DIN 352-РАЧЕН-МАШИНСКИ УРЕЗНИК HSS-G

  Урезник – метричен DIN 13 за  Рачно и Машинско користење. Се користи за пролазни и затворени навои

  250,00 MKD500,00 MKD
 • DIN 371 МАШИНСКИ УРЕЗНИ HSS-G, .M

  Урезник – метричен DIN 13 Машинско користење. Се користи за пролазни и затворени навои

  350,00 MKD4.800,00 MKD
 • DIN 376, МАШИНСКИ УРЕЗНИ HSS-G . M

  МАШИНСКИ Урезник – метричен DIN 13 Машинско користење. Се користи за пролазни и затворени навои

  650,00 MKD1.000,00 MKD
 • DIN 371, МАШИНСКИ УРЕЗНИК HSS-Е Co 5

  Машински урезник HSS-E Co 5 DIN 371 за метричен навој

  500,00 MKD1.000,00 MKD
 • DIN 5156 МАШИНСКИ ЦОЛОВЕН УРЕЗНИК, HSS-E (Co5)

  Машински цолове урезник  Whithworth цеваст навој по DIN ISO 228/1

  Машински цоловен  кобалтен (Co 5) урезни за сечење цоловен цеваст навој

  1.300,00 MKD3.500,00 MKD
 • MG 130 СЕТ БУРГИЈА DIN 338 HSS-G Typ N, брусена

   

  БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ
  За дупчење во легиран и подобрен челик (тврдина до 900 Н/мм2), легури на алуминиум, бакар и бронза.

   

   

  4.000,00 MKD
 • ME 591-СЕТ БУРГИЈА HSS-E Co5, DIN 338, 1,0-5,9 mm со 0,1 mm

   

  БУРГИЈА ЗА МЕТАЛ
  За дупчење во легиран и подобрен челик, легури на алуминиум, бакар и бронза.

  Spiralbohrer für höchste Beanspruchung in schwer
  zerspanbaren Werkstoffen, wie V2A und V4A, Stahl, etc.

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  4.600,00 MKD
 • KS 6-K Set Freznik

  Сет – Фрезинк од 6 комада во Индустриска Касета

  Сет од 6 фрезери со  Ø (6,3 мм / 8,3 мм / 10,4 мм / 12,4 мм / 16,5 мм / 20,5 мм).

  3.800,00 MKD
 • EGB 15 Set Burgija i Ureznik

  Сет со 15  делови, машински урезници DIN 352 HSS-G, комплет со соодветни брусени бургии и дрзач за урезници, во метална кутија.

  2.800,00 MKD
 • MBA 14 G-K Set Ureznici

  Сет од 7 долги машински урезници DIN 371 / 376 HSS-G, брусени, форм б, комплет со соодветни бургии, во пластична кутија.

  4.800,00 MKD5.000,00 MKD
 • MSR 8 Set Nareznizi M 3 do M 12

  Сет нарезници DIN 223 B со држач DIN 225.

  2.600,00 MKD
 • GS-25 Sortiment Nareznizi, Ureznizi i Drzaci

  Сортимент од рачни нарезници и урезници со соодветни држачи.

  6.800,00 MKD
 • КОМБИ – УРЕЗНИК БУРГИЈА Битс 1/4″ HSS-G

   

  Kombi-Gewindebohrer Bit Satz 1/4″ 6-kant Schaft HSS-G 7-teilig

  Metall-Kassette je 1 Stück pro Ø M3 – M4 – M5 – M6 – M8 – M10,

  • Qualitätsstufe:Plus
  • Kernlochbohren, Gewindeschneiden und Eingraten in einem Werkzeug
  • In einen Arbeitsgang: Kernlochbohren mit Spiralbohrer, Geweinde schneiden, Gewinde entgraten, Gewinde reinigen ( beim Rücklauf) Optimaler Einsatz in Handbohrmachinen, Akku-Bohrmaschinen oder stationären Bohrmaschinen
  • Alle Maschinentypen müssen Recht-/Linkslauf haben
  • Die Materialstärke darf nicht über dem Gewindedurchmesser liegen
  • Ideale Einsatzgebiete: Montage, Reparaturarbeiten und Nachbearbeitung beschädigter Gewinde
  • Für folgende Materialien geeignet: Bunt-Metalle, Baustahl, CrNi-Stahl Kunststoff
  2.600,00 MKD
 • SE 5-SE 6-SE 8 Set ОДВРТУВАЧИ

  Сет одвртувачи SE 5, SE 6  i SE 8 за ваденје на заглавени завртки – CV Stahl.

  СЕ 5  за одвртување на Завртки  од М 3 до М 18

  СЕ 6 за одвртување на Завртки  од М 3 до М 24

  СЕ 8 за одвртување на Завртки  од М 3 до М 50

   

   

  500,00 MKD1.600,00 MKD
 • Држач за урезник DIN 1814

  Држач за урезник  DIN 1814

  Изработен од цинк со појачани држачи за алат. Наменет за алати со квадратен прифат. Едната рачка може да се одврти за работа на потешко пристапни места.

  350,00 MKD1.100,00 MKD
 • Држач за нарезник DIN 225

  Држач  за  нарезник  DIN 225
  Изработен од цинк за директно држење на нарезници.

  350,00 MKD800,00 MKD
 • Бургија за бетон – HM

  Ударна бургија со силен карбиден врв 130О. Наменета за професионално дупчење во бетон, камен и ѕидови.

  70,00 MKD200,00 MKD
 • Бургија за бетон

  HM DIN 8039 / ISO 5468
  Премиум ударна бургија со екстремно силен карбиден врв 130О, брусена спирала и полирана површина. Наменета за професионално дупчење во бетон, камен и зидови.

  90,00 MKD550,00 MKD
 • SDS plus X-TREME, Code 2610

  Code 2610

  Hammerbohrer SDS-plus X-TREME, mit PGM-Prüfzeichen

  БУРГИЈА  SDS plus ЗА БУШЕЊЕ БЕТОН,
  Ударна бургија со високи перформанси и карбиден врв за дупчење во градежни материјали, армиран бетон, природен и вештачки камен. За сите ударни бормашини со SDS plus приклучок.

  Hammer Drill Bits SDS-plus X-TREME, with PGM Certification-Mark

  160,00 MKD5.200,00 MKD
 • SDS plus 4-X – БУРГИЈА ЗА БЕТОН со 4-ножа сдс плус

  Code 2615

  Durch den 4-X Bohrkopf bietet der Bohrer ein vibrationsfreies Arbeiten
  • Kein Verhaken bei leichten, Armierungen
  Direkt passend in alle Bohrhämmer mit SDS-plus- und HiltiVerriegelung. Zum Bohren in Mauerwerk, Stahlbeton, Natur und Kunststein.

  • The 4-X drill bit head offers a low, vibration drilling performance
  • No jamming on light concrete, reinforcemen

  Fits directly into all hammer-drills with SDS-plus- and Hiltilocking. For drilling of masonry, reinforced concrete, natural
  and artificial stone.

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

   

   

  600,00 MKD1.800,00 MKD
 • Spizmeissel SDS-Plus 250 – Длето за плочки

   

  Артикел: 26501500025

  Spitzmeissel SDS – Plus  250

  Длето за вадење плочка

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  600,00 MKD
 • Flachmeissel SDS-Plus 20 x 250 – Длето за плочки

   

  Артикел: 26500502025

  Flachmeissel SDS – Plus 20 x 250

  Длето за вадење плочки

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  600,00 MKD
 • Spatmeissel SDS Plus 40 x 250 – Длето за плочки

   

  Артикел: 26500504020

  Spitzmeissel SDS – Plus  40 x 250

  Длето за вадење плочки

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  900,00 MKD
 • Fliesenmeissel SDS plus 40 x 250 – Длето за плочки SDS plus

   

  Артикел: 26500504025

  Fliesenmeissel SDS Plus  40 x 250

  Длето за вадење плочки

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  1.400,00 MKD
 • DIAMANT-FLIESENBOHRER, БУРГИЈА ЗА ПЛОЧКИ

  СО ШЕСТОАГОЛЕН ПРИФАТ (СW 9,5)
  Наменета за дупчење во екстремно тврди плочки како камен, порцелан, мермер, гранит, ќерамика и теракота. Неопходно е ладење со вода за да се обезбеди долг работен век на алатот.

  Spezial-Bohrer für extrem harte Fliesen bis max. 8 – 10
  mm Materialstärke, wie z.B. Feinsteinzeug, Porzellan,
  Marmor, Granit, Keramik und Terracotta. Bis Ø 15,0 mm
  mit Kühlwachs gefüllt, dadurch zur Trockenbearbeitung
  geeignet. Darüber hinaus immer mit Wasser kühlen,
  damit die Langlebigkeit des Werkzeugs gewährleistet
  ist. Bei längerem Bohren ab 30 Sekunden, müssen
  kurze Kühlpausen gemacht werden!
  Nur drehend einsetzbar!

   

  1.400,00 MKD7.600,00 MKD
 • DIAMOND-GRIT, Diamant-bestreute Lochsäge , Schnitttiefe 38 mm

   

  Diamant-bestreute Lochsäge DIAMOND-GRIT, Schnitttiefe 38 mm

  Produktdetails:    

  Ein Highlight bieten die diamantbestreuten Lochsägen. Perfekt für den Einsatz in abrasiven und sehr harten Materialien wie Glas, glasfaser- und kohlefaserverstärkte Kunststoffe, Keramik, Stein, Porzellan und Mauerwerk. Die schwere Ausführung, mit solider Grundplatte für ein Mehr an Stabilität und größerer Rundlauf- und Seitenschlaggenauigkeit ist im Durchmesser von 14 – 152mm verfügbar.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  2.500,00 MKD
 • Halter, Schwere Ausführung, Ø 32 – 152 mm, Sechskantschaft 11,0 mm

   

  Halter, Schwere Ausführung, Ø 32 – 152 mm, Sechskantschaft 11,0 mm

  Produktdetails:

  Der Aufnahmehalter wird standardmäßig inklusive Zentrierbohrer Art. ART. 21.0032 geliefert, Länge 80 mm.
  Dieser 80 mm lange Zentrierbohrer überragt die Lochsägen mit den Durchmessern:
  Ø 14 – 16 mm, ca. 5 mm
  Ø 20 – 30 mm, ca. 14 mm
  Ø 32 – 152 mm, ca. 18 mm
  (siehe Bild 1)Bei harten Materialien wie Fliesen, Porzellan, Stein usw. empfehlen wir daher ab Lochsägen Ø 20 mm den kürzeren Zentrierbohrer zu verwenden, Art. 21.0046, Länge 70 mm.
  Unbedingt empfehlenswert bei Fußbodenfliesen um ggf. die Fußboden-Heizungsschleifen mit dem längeren Zentrierbohrer nicht zu beschädigen.
  (siehe Bild 2)

  Die Zentrierbohrer müssen nur zu Beginn des Bohrvorgangs verwendet werden. Nachdem die Lochsäge ca. 1 mm in das Material vorgedrungen ist, kann der Zentrierbohrer entfernt werden. Um übermäßige Hitzeentwicklung zu vermeiden, sollte mit Wasser gekühlt werden.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.600,00 MKD
 • Бургија за стакло, Карбидна

  Специјална бургија за стакло, порцелан, плочки, ќерамика и друго. Препорачано е да се користи со ниски вртежи и со ладење со вода или петролеум

  220,00 MKD500,00 MKD
 • Бургија за стакло Т4, Карбидна

  СО 4 КАРБИДНИ НОЖЕВИ
  Специјален врв со 4 карбидни ножеви за брзи, чисти и идеални отвори. Специјална бургија за стакло, плочки, порцелан, керамика, пластика и дрво. Се користи со ниски вртежи и со ладење со вода или петролеум

  420,00 MKD650,00 MKD
 • Глодало за шарки HSS

  Глодало со врв за центрирање и 2 сечила . За прецизно и чисто правење отвори во дрво.

  400,00 MKD1.800,00 MKD
 • 2.200,00 MKD5.600,00 MKD
 • Степенеста бургија 4,0 – 40,5 mm

  Произведена од специјален високо-легиран челик HSS-XE за значително подолг работен век од HSS челик. Обложена со DURA-BLUE за дополнително продолжување на работниот век и за работа без (или со малку) течно ладење. Одлична за дупчење во: нерѓосувачки челик (ИНОX), челик отпорен на киселини, метал, обоени метали и пластика.

  2.200,00 MKD10.000,00 MKD
 • Степенеста бургија 4,0 – 40,0 mm

  Произведена од специјален високо-легиран челик HSS-XE за значително подолг работен век од HSS челик. Одлична за дупчење во: метал, обоени метали и пластика.

  1.500,00 MKD8.200,00 MKD
 • 6.200,00 MKD8.000,00 MKD
 • GOLD-LINE 40 FEIN QUICK-IN

  Бургија-Круна

  Произведено од специјален високо-легиран челик HSS-XE. Екстремна тврдост на врвот на забите (до 68 HRC). Ова гарантира висока отпорност на трошење и долг работен век.

  1.800,00 MKD6.800,00 MKD
 • HARD-LINE 40 FEIN QUICK-IN

  Бургија-Круна

  Наменета за дупчење во метал со тврдост до 40 HRC, сите типови на нерѓосувачки челици (ИНОX), најтврдите легури (Хардоx/Инцонелл/ Титан), сите обоени метали како алуминиум, бакар, бронза.

  3.000,00 MKD8.600,00 MKD
 • 1.100,00 MKD9.800,00 MKD
 • 1.400,00 MKD11.000,00 MKD
 • Weldon HardLine 40, Burgija Kruna

  Der beste Kernbohrer ist grundsätzlich Hartmetall-bestückt.
  Nur diese Bohrer bieten das optimale Preis-Leistungs-Verhältnis für nahezu alle Materialien.

  Mit Durchmessern von 12-150 mm in Schnitttiefen von 40 mm, 55 mm, 80 mm und 110 mm steht Ihnen weltweit das umfangreichste Lagerprogramm zur Verfügung.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] werden mit konischer Spirale gefertigt für sauberen Spanfluss und höchste Zerspanleistung auch bei schwierigen Materialien.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] werden ausschließlich mit Sandvik-Hartmetallzähnen bestückt.
  Wir meinen: nur das beste Hartmetall ist gut genug für Karnasch Kernbohrer.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] sind in einer aufwendigen Vor-Mittel-Nachschneider-Geometrie gefertigt.
  Dies ergibt: ratterfreies, ruhiges und leichtes Zerspanen mit höchsten Standzeiten.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.600,00 MKD2.800,00 MKD
 • Weldon HardLine 55 Burgija Kruna

  Der beste Kernbohrer ist grundsätzlich Hartmetall-bestückt.
  Nur diese Bohrer bieten das optimale Preis-Leistungs-Verhältnis für nahezu alle Materialien.

  Mit Durchmessern von 12-150 mm in Schnitttiefen von 40 mm, 55 mm, 80 mm und 110 mm steht Ihnen weltweit das umfangreichste Lagerprogramm zur Verfügung.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] werden mit konischer Spirale gefertigt für sauberen Spanfluss und höchste Zerspanleistung auch bei schwierigen Materialien.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] werden ausschließlich mit Sandvik-Hartmetallzähnen bestückt.
  Wir meinen: nur das beste Hartmetall ist gut genug für Karnasch Kernbohrer.

  Karnasch Hartmetall-bestückte Kernbohrer [Hard-Line] sind in einer aufwendigen Vor-Mittel-Nachschneider-Geometrie gefertigt.
  Dies ergibt: ratterfreies, ruhiges und leichtes Zerspanen mit höchsten Standzeiten.

  Neben der höchsten Standzeit in allen Stählen bieten nur Hartmetall-bestückte Kernbohrer:
  • Bohren in Stähle bis 40 Rockwell (HRC), sowie 1400 N Festigkeit
  • Bohren in alle Edelstähle
  • Bohren in schwierigste Legierungen (Hardox/Inconel/Titan)
  • Bohren hervorragend auch in weiche Werkstoffe wie Alu, Kupfer, Messing u.ä.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.800,00 MKD3.200,00 MKD
 • RAIL-LINE 50 PRO Weldon, Burgija Kruna za HARDOX, Sini …

   

  Der Hartmetall-bestückte Kernbohrer mit speziell entwickeltem Hartmetall sowie einer optimierten Geometrie für exzellente Ergebnisse beim bohren

  Karnasch Hardox-Line Kernbohrer werden mit konischer Spirale gefertigt für sauberen Spanfluss und höchste Zerspanleistung.

  Karnasch Hardox-Line Kernbohrer kommen mit optimiertem Hartmetall zum Bohren in HARDOX, HARTE STäHLE und SCHWIERIGSTE SCHIENENSTäHLE (z.B. UIC 60).

  Karnasch Hardox-Line Kernbohrer sind in einer aufwendigen Vor-Mittel-Nachschneider-Geometrie gefertigt.
  Dies ergibt: Ratterfreies, ruhiges und leichtes Zerspanen mit höchsten Standzeiten.

  ANWENDUNG:

  Höchsten Standzeit in Hardox und alle harten Stähle bieten nur Hartmetall-bestückte Kernbohrer der Hardox-Line und Rail-Line Pro:
  • Bohren in Hardox 400, 450, 500

  • Maximal empfohlene Schnitttiefe bei Hardox = 35 mm
  • Bohren in Harte Stähle ab 30 HRC bis 50 HRC
  • Mehr als 200 Bohrungen in alle Schienentypen bis 1100 N (UIC60) möglich

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  6.600,00 MKD
 • Adapter Quick IN auf Weldon+Nitto/Universal 19 mm

   

  Адаптер  Quick In – Weldon+Nitto/Universal

  Адаптерот се користи на Мобилни Магнетни бормашини со систе FEIN  QuickIn ili Wledon+Nitto/Universal  систем за фиксирање  на  алатот  за бушење. 

  Za Burgija Kruna rabotna dolzina  25 mm do 55 mm

  Adapter mit Bohrung 6,34 mm für die Nutzung von Weldon + Nitto-Universalschaft 19 mm (3/4) Kernbohrern auf FEIN Quick-In Maschinen.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.200,00 MKD
 • Adapter Weldon auf QuickIN

   

  Адаптер  Weldon – Quick In

  Адаптерот се користи на Мобилни Магнетни бормашини со систе Weldon auf FEIN  QuickIn  систем за фиксирање  на  алатот  за бушење.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.200,00 MKD
 • Adapter-Quick IN auf Weldon+Nitto/Universal 19 mm

  Adapter mit Bohrung 7,98mm: FEIN Quick-In 18mm – Weldon 19 mm + Nitto/Univers

  Za Burgija Kruna rabotna dolzina L = 80 mm

  Produktdetails:

  Adapter mit Bohrung 7,98mm für die Nutzung Weldonschaft + Nitto- Universalschaft 19mm Kernbohrer
  auf FEIN Quick-In Maschinen.

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.200,00 MKD
 • KIRNER – ИЗБИАЧ за Магнетна Бормашина

   

  Auswerferstift 6,34 x 77, 90, 102, 116, 130 mm

  Auswerferstift 7,98 x 184 mm

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  700,00 MKD3.000,00 MKD
 • Morsekonus MK 2+MK 3 auf Weldon-за бургија Круна за магнетна бормашина

   

  Aufnahmehalter MK2 + MK3 ohne Innenkühlung für Weldon + Nitto/Universal 19mm (3/4″)

  Produktdetails:

  – Mit Morsekegel [MK2]  [MK3] 
  – Ohne Innenkühlung
  – Für Kernbohrer mit Schaft Universal 19 mm [3/4″] / Weldon + Nitto.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  4.600,00 MKD4.800,00 MKD
 • Adapter za Futter Quick IN-B16

   

  Fein Quick-In Adapter Ø 18 mm

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.400,00 MKD
 • Adapter za Futter Weldon-B16

   

  In Adapter Weldon Ø 19 mm

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.400,00 MKD
 • POWER MAX 10

  HM – кружна пила

  Рачни бормашини: дупчење до 6 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  400,00 MKD4.600,00 MKD
 • POWER MAX 20

  Рачни бормашини: дупчење до 15 мм длабочина во метал и ИНОX; дупчење до 30 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  Статични бормашини: дупчење до 20 мм длабочина во метал и ИНОX; дупчење до 30 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  Produktdetails:

  Karnasch Lochsägen bieten das höchstmögliche Maß an Flexibilität: Das „Easy-Change“ Schnellwechselsystem der “POWER-MAX” Lochsägenserie für nahezu grenzenlose Anwendungen auf Handbohrmaschinen, Säulenbohrmaschinen, Radialbohrmaschinen, Drehmaschinen und Kernbohrmaschinen. Der einzelne Bohrkörper kann mit dem jeweils passenden Schaft des „Easy-Change“ Schaftsystems auf allen gängigen Maschinen verwendet werden und ist somit äußerst vielseitig einsetzbar.

  Das „POWER-MAX“ Lochsägenprogramm ermöglicht das Bearbeiten nahezu aller Stahlsorten wie von Baustähle bis Edelstähle. Hervorragend ebenfalls zum Bohren in Nichteisenmetalle wie Aluminium, Kupfer und Messing.
  Ebenfalls ideal zum Bohren in Kunststoffe, CFK / GFK und Sandwich-Material. „POWER-MAX“ Lochsägen sind im Durchmesserbereich von 14 – 150mm, mit Schnitttiefen von 12 – 65mm verfügbar.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  400,00 MKD5.000,00 MKD
 • POWER MAX 30

   

  Hartmetall-bestückte Lochsäge, Nutzlänge 30 mm. Nur Lochsägenkörper.

  Das „POWER-MAX“ Lochsägenprogramm ermöglicht das Bearbeiten nahezu aller Stahlsorten wie von Baustähle bis Edelstähle. Hervorragend ebenfalls zum Bohren in Nichteisenmetalle wie Aluminium, Kupfer und Messing.
  Ebenfalls ideal zum Bohren in Kunststoffe, CFK / GFK und Sandwich-Material. „POWER-MAX“ Lochsägen sind im Durchmesserbereich von 14 – 150mm, mit Schnitttiefen von 12 – 65mm verfügbar.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.400,00 MKD3.600,00 MKD
 • Halter für HM Lochsäge-Држач за HM-кружна пила

  HM – кружна пила

  Рачни бормашини: дупчење до 6 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  700,00 MKD1.200,00 MKD
 • Morsekonus MK2 + MK3 HM Lochsäge-Држач за HM-кружна пила

   

  Morsekonus MK za HM – кружна пила

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  2.000,00 MKD2.400,00 MKD
 • Adapter Quick IN für HM-Lochsäge-Адаптер за HM-кружна пила

   

  Adapter Quick IN 

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.800,00 MKD
 • Adapter Weldon für HM-Lochsäge-Адаптер за HM-кружна пила

   

  Adapter Weldon 

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.800,00 MKD
 • Zentrierbohrer für HM-Lochsäge-Бургија за Центрирање за HM-кружна пила

   

  -Zentrierbohrer für HM-Lochsäge

  -Бургија за Центрирање за HM-кружна пила 

  Статични бормашини: дупчење до 10 мм длабочина во метал и INOX; дупчење до 12 мм длабочина во обоени метали (алуминиум), пластика и сендвич материјал.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

 • Bi-Metal Кружна пила

  HSS-E COBALT 8%

  БИ-МЕТАЛ кружната пила е идеална повеќе наменска кружна пила за употреба при електро-инсталација, инсталација на водовод, греење и ладење. Брзо и прецизно дупчење во лимови, обоени метали, пластика, гипс-картон и дрво.

  400,00 MKD3.800,00 MKD
 • Halter für Bi-Metall-Lochsägen-Држач за Bi-Метал Кружна пила

   

  Halter Ø 14 – 30 mm, Sechskantschaft 9,5 mm

  Halter mit passenden HSS Zentrierbohrer und Auswurffeder für BI-METALL-Lochsägen Ø 14 – 30 mm.  Sechskantschaft 9,5 mm.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

 • Halter für Bi-Metall-Lochsägen-Држач за Bi-Метал Кружна пила

   

  Halter Ø 32 – 210 mm, Sechskantschaft 11,0 mm

  Halter mit passenden HSS Zentrierbohrer und Auswurffeder für BI-METALL-Lochsägen Ø 32 – 210 mm.  Sechskantschaft 11,0 mm.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.000,00 MKD
 • Halter SDS plus für Bi-Metall-Lochsägen-Држач за Bi-Метал Кружна пила

   

  Aufnahmehalter für Bi-Metall Lochsägen

  SDS-Plus 32-210 mm

  Halter mit passenden HSS Zentrierbohrer und Auswurffeder für BI-METALL-Lochsägen Ø 32 – 210 mm.
  SDS-PLUS Schaft.

  Anwendung:

  Ohne Hammer-Funktion anwenden.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.200,00 MKD
 • HM-Lochsäge L= 60 mm KARNASCH

  Karnasch Lochsägen Allround 60 ECO sind eine günstige und effiziente Alternative zur POWER-MAX 60 ALLROUND.

  Durch die geringe Verzahnung können mit dieser Lochsäge Löcher bis zu einem Durchmesser von 127 mm, auch mit einer handgeführten Maschine erzeugt werden.

  Die Allround 60 ECO Lochsägen ermöglichen das Bearbeiten von Nichteisenmetalle wie Aluminium, Kupfer und Messing. Ebenfalls ideal zum Bohren in Kunststoffe, CFK / GFK.

  Allround 60 ECO Lochsägen sind im Durchmesserbereich von 19 – 127 mm, mit Schnitttiefen von 60 mm verfügbar.

  ECO-Zahn-Ausführung:

  Für Durchmesser 38 – 127 mm mit neuem Bohrkern-Schnellauswurfhalter

  • Kein mühseliges entfernen des oftmals in der Lochsäge verbleibenden Bohrkerns
  • Zuverlässiger Auswurf aller Bohrkerne garantiert
  • Selbst verklemmte/verkeilte Bohrkerne werden zuverlässig ausgeworfen

  Für besonders schwere Arbeiten empfehlen wir ab 35 mm unseren HEAVYDUTY Halter Art.: 20 1159

  Bohrkern-Auswurf erfolgt über die Feder am Zentrierbohrer.

  Die ideale preiswerte ALLROUND Lochsäge für:

  • Elektriker
  • Bauhandwerk
  • Zimmereien
  • Sanitär- und Heizungsbauer
  • Möbeltischlereien
  • Treppen- und Küchenstudios

  Zum Bohren fast aller Materialien im Grobschnitt.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  1.200,00 MKD2.200,00 MKD
 • Drzac za HM-Lochsäge L= 60 mm KARNASCH

  Bohrkern-Schnellauswurf Halter + passender HSS Zentrierbohrer, Sechskantschaft 9,5 mm (3/8)

  Bohrkern-Schnellauswurf Halter:
  – Kein mühseliges Entfernen des oftmals in der Lochsäge verbleibenden Bohrkerns
  – Zuverlässiger Auswurf aller Bohrkerne garantiert
  – Selbst verklemmte/verkeilte Bohrkerne werden zuverlässig ausgeworfen

  ANWENDUNG:

  1.) Aufnahmehalter in Ausgangsposition bringen

  2.) Lochsäge auf Halter schrauben. Achtung! Lochsäge nur leicht anziehen. Der Gummiring schiebt sich sonst vor die Mitnehmerlöcher. Führungsstifte bis zur Nut in Mitnehmerlöcher des Lochsägenkörpers schieben.

  Die Führungsstifte dürfen nicht in die Lochsäge hineinragen

  3.) Bohren

  4.) Nach dem Bohrvorgang die Führungsstifte vorschieben um den Kern auszustoßen.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  200,00 MKD2.400,00 MKD
 • 601159-Паста за сечење

  Го зголемува работниот век на алатот до 30%!
  За обработка на сите типови метал. Исто така одлична за материјали тешки за обработка како титаниум, манган, гусан метал, хром-никел или молибден челик. Може да се користи и со сите обоени метали како алуминиум, бакар, месинг.

  Produktdetails:

  -Paste haftet am Werkzeug
  -Kein Tropfen und Umherspritzen

  Ideal zum Arbeiten in Zwangslagen wie z.B. “Überkopfeinsatz” und bei Maschinen ohne Kühlmitteleinrichtung

  Anwendung:

  Erhöht signifikant die Standzeiten und Oberflächengüte beim: SÄGEN, FRÄSEN, GEWINDESCHNEIDEN, REIBEN, BOHREN, DREHEN.

  Zum Zerspanen aller Stähle sowie schwierigster Materialien wie Titan-, Mangan-, Stahlguss-, Chrom-Nickel oder Molybdän-Stählen.

  Hervorragend auch für alle Nichteisenmetalle wie Alu, Kupfer, Messing.

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  700,00 MKD2.600,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – ZYA

  ЦИЛИНДАР СО ЧЕЛНА НАЗАБЕНОСТ

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.500,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – WRC

  ЗАОБЛЕН ЦИЛИНДАР

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.600,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – TRE

  КАПКА

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.600,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – RBF

  ЗАОБЛЕНА ПАРАБОЛА

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нергосувачки челик (ИНОX), метал до 60 ХРЦ, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.500,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – SPG

  ШПИЦ ПАРАБОЛА

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.500,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – FL

  ПЛАМЕН

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD3.600,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – KEL

  ЗАОБЛЕН КОНУС

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD3.100,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – SKM

  ЗАШИЛЕН КОНУС

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  600,00 MKD2.600,00 MKD
 • Карбидна ротофреза – KUD

  КУГЛА

  Најчесто употребувана универзална назабеност. Брза обработка на материјалот со лесна работа и малку отпад. Наменета за: нерѓосувачки челик (ИНОX), метал до 60 HRC, легури со никел и титаниум, бакар, месинг, бронза.

  900,00 MKD1.800,00 MKD
 • ROTO GLODALO-RHODIUS Made in Germany

  Alle Produkte im Sortiment Fräsen

  Diesen Antrieb nach Verbesserungen und einfachen Lösungen finden Sie in der ganzen Breite unseres Sortiments. Probleme als Chance zu sehen, ist ein Schlüssel zum Erfolg…

   

  Fräsen

  Diesen Antrieb nach Verbesserungen und einfachen Lösungen finden Sie in der ganzen Breite unseres Sortiments. Probleme als Chance zu sehen, ist ein Schlüssel zum Erfolg…

  mehr   DRUGO !

   

 • РОТО ГЛОДАЛО-ZYAS HF B-Ротациона Фреза цилиндер – RHODIUS Z 7

   

  Hartmetallfräser Form B (ZYAS): Zylinder mit Stirnverzahnung.

  • Hohe Rundlaufgenauigkeit
  • Optimal aufeinander abgestimmte Schneidengeometrie sorgt für beste Arbeitsergebnisse
  • Hohe Standzeit

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  600,00 MKD1.200,00 MKD
 • РОТО ГЛОДАЛО – WRC HF C-Ротациона Фреза заоблена – Walzenrund – RHODIUS Z 7

   

  Hartmetallfräser Form C (WRC): Walzenrund.

  • Hohe Rundlaufgenauigkeit
  • Optimal aufeinander abgestimmte Schneidengeometrie sorgt für beste Arbeitsergebnisse
  • Hohe Standzeit

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

  600,00 MKD1.200,00 MKD