• CCG 18-125 BL Select – FEIN БАТЕРИСКА БРУСАЛИЦА

  7 120 02 62 00 0

  ФЕИН Акумулаторска Брусалица
  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Резистентна од прашина Батериска Аголна брусалица со ефективно Сечење, брусење и друго во Индустријата, Работилници и за теренска работа.
  – Гарантиран долг век на траење со новата генерација Мотор без четкици FEIN PowerDrive. Комплетно затворено куќиште на Моторот за заштита на моторот од агресивни, керамични и минерални прашини.
  – Идеални за секоја употреба. Оптимални обртаи, прилагодени за повеќе брусеви и материјали со бескрајно променливи, електронски избор на обртаи.
  – Јака моќност. 30 % повисок степен со споредливи Универзални Мотори со
  моќност од 1 100W.
  – Мотор без одржавање со иновативни перки за ладење за оптимална Дисипација на топлина вклучувајќи следење на температурата.
  – Максимален работен напредок со HighPower Li-Ionen батерии. Високо-тековни ќелии со постојано висока струја и 75% поголема струја од Li-Ionen батерии.
  – Висок работна мазност и работа со ниска вибрација се должи на автономните лежишта а со ниски вибрации, од Мотор оделен од куќиштето и четири дополнителни амортизери за вибрации.
  – Сеопфатена заштита на корисниците преку мек старт, заштита од рестарт, електронска заштита од преоптеретување и кочење.
  – Безбедно држење во сите работни ситуации поради не се лисга површината на рачката
  – Работа без замор благодарение на тенок држач, компактен дизајн и мала тежина со добар баланс.
  – Заштитена од прашина, одделена електроника на моторот во областа на пилепување.
  – Флексибилност со FEIN MultiVolt интерфејсот. Аголната брусалица да се користи со сите FEIN Li-Ionen (12 bis 18 Volt) батерии.
  – Нивото на полнење на батеријата може да се прочита директно на батеријата.
  – FEIN SafetyCell технологија. Ја заштитува батеријата и машината од преоптеретување, прегревање и длабоко празнење.
  – Куфер за алат од стабилен кунстштоф кој може да се става еден врз друг.

  306,99
 • CCG 18-125 BL – FEIN БАТЕРИСКА БРУСАЛИЦА

  7 120 02 61 00 0

  ФЕИН Акумулаторска Брусалица
  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Резистентна од прашина Батериска Аголна брусалица со ефективно Сечење, брусење и друго во Индустријата, Работилници и за теренска работа.
  – Гарантиран долг век на траење со новата генерација Мотор без четкици FEIN PowerDrive. Комплетно затворено куќиште на Моторот за заштита на моторот од агресивни, керамични и минерални прашини.
  – Идеални за секоја употреба. Оптимални обртаи, прилагодени за повеќе брусеви и материјали со бескрајно променливи, електронски избор на обртаи.
  – Јака моќност. 30 % повисок степен со споредливи Универзални Мотори со
  моќност од 1 100W.
  – Мотор без одржавање со иновативни перки за ладење за оптимална Дисипација на топлина вклучувајќи следење на температурата.
  – Максимален работен напредок со HighPower Li-Ionen батерии. Високо-тековни ќелии со постојано висока струја и 75% поголема струја од Li-Ionen батерии.
  – Висок работна мазност и работа со ниска вибрација се должи на автономните лежишта а со ниски вибрации, од Мотор оделен од куќиштето и четири дополнителни амортизери за вибрации.
  – Сеопфатена заштита на корисниците преку мек старт, заштита од рестарт, електронска заштита од преоптеретување и кочење.
  – Безбедно држење во сите работни ситуации поради не се лисга површината на рачката
  – Работа без замор благодарение на тенок држач, компактен дизајн и мала тежина со добар баланс.
  – Заштитена од прашина, одделена електроника на моторот во областа на пилепување.
  – Флексибилност со FEIN MultiVolt интерфејсот. Аголната брусалица да се користи со сите FEIN Li-Ionen (12 bis 18 Volt) батерии.
  – Нивото на полнење на батеријата може да се прочита директно на батеријата.
  – FEIN SafetyCell технологија. Ја заштитува батеријата и машината од преоптеретување, прегревање и длабоко празнење.
  – Куфер за алат од стабилен кунстштоф кој може да се става еден врз друг.

  630,30
 • WSG 7-115 – FEIN

   

  ЕЛЕКТРИЧНА  АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 115

  7 221 98 60 000

  FEIN Мала аголна брусалица за лесно сечење и брусење.
  – Совршена ергономија благодарејќи на страничните прекидачи и ниската големина на зафатот.
  – Работа со низок замор поради мала тежина.
  – Метален редуктор со моќност 90° за вртење за максимална робустност и издржливост, како и многу добра достапеност во тесен простор.
  – Поголема безбедност преку интегрирана заштита од рестартирање.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  91,44
 • WSG 7-125 – FEIN

   

  ЕЛЕКТРИЧНА  АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  7 222 65 60 000

  FEIN Мала аголна брусалица за лесно сечење и брусење.
  – Совршена ергономија благодарејќи на страничните прекидачи и ниската големина на зафатот.
  – Работа со низок замор поради мала тежина.
  – Метален редуктор со моќност 90° за вртење за максимална робустност и издржливост, како и многу добра достапеност во тесен простор.
  – Поголема безбедност преку интегрирана заштита од рестартирање.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  91,44
 • WSG 11-125 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 77 60 00 0

  МАЛА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 125 мм

  Ергономска мала аголна брусалка со моќност од 1.100W за брусење и сечење.
  Четкиците траат до 30% подолго и алатот симнува повеќе материјал во споредба со конкурентските брусалки.
  Најдобри перформанси на вибрации и најмала тежина во таа класа на производи.

  140,43
 • WSG 11-125 RT – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 87 60 00 0

  МАЛА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 125 мм

  Ергономска мала аголна брусалка со моќност од 1.100W со FEIN ErgoGrip за работа без заморување.
  Четкиците траат до 30% подолго и алатот симнува повеќе материјал во споредба со конкурентските брусалки.
  Најдобри перформанси на вибрации и најмала тежина во таа класа на производи.

  179,62
 • WSG 15-125 P – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 78 60 00 0

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 500 W Аголна брусалица со голема резервна моќност за брусење и сечење.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  195,95
 • WSG 17-125 P – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 222 07 60 000

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 700 W Аголна брусалица со голема резервна моќност за брусење и сечење.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  215,54
 • WSG 20-230 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 08 00 23 2

  ГОЛЕМА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 230 мм

  Моќна брусалка за брусење и сечење.
  ФЕИН моторот со висока моќност овозможува работен опсег и до 150% оптоварување.
  Плоснатата глава овозможува алатот да се вметнува во потесни работни парчиња.
  Задната рачка може да се ротира во четири работни позиции.

  303,72
 • WSG 25-230 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 27 00 23 0

  ПРОФЕСИОНАЛНА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 230 мм, 2500 W

  Најмо}ната FEIN аголна брусалица за екстремно сечење и брусење на сите работни места.
  – Со 2.500 W FEIN мотор со високи перформанси, најмоќната FEIN аголна брусалица за највисокиот степен на брусење и сечење во целиот работен опсек до 150% оптеретување.
  – Рамен редуктор овозможува пристап во не пристапни места за работа.
  – Меко стартување за сигурно ракување од почеток.
  – Задната рачка може да се врти во 4 позиции.
  – Лагерите се заштитени од прашина.
  – Гелиени електронски компоненти.
  – Само исклучиви четкици.
  – Заштита на рестарт.

  391,90
 • AGSZ 18-280 LBL Select – FEIN БАТЕРИСКА ЧЕЛНА БРУСАЛИЦА

  7 123 02 62 000

  БАТЕРИСКА КОМПАКТНА ЧЕЛНА БРУСАЛИЦА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАБОТЕЊЕ

  Ергономска челна брусалка со компактен дизајн за работа на тесни места.
  Погодна за полу-статична употреба. Потенциометар за подесување на вртежите за употреба со различен алат.
  Моторот и електрониката се заштитени од метална прашина.
  Во пакување со чаура Ø 6 мм.

  • Langer, schlanker Hals ermöglicht tiefes Eintauchen in Werkstücke (z. B. Innenschleifen von Rohren).
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Blockierüberwachung, Wiederanlaufschutz, Sanftanlauf, elektronischer Überlastschutz.
  • Innovative Spannzangen mit umlaufendem Bund zum Schutz des Werkstücks sowie um das Abrutschen des Schlüssels beim Werkzeugwechsel zu verhindern.
  • Tachoelektronik POWERtronic für enorme Leistung, Leistungsreserve und besondere Drehzahlkonstanz unter Last.
  • Austauschbarer Gummi-Halslagerüberzug.
  • Gegen Metallstaub geschützter Motor und Elektronik.
  • Variable Drehzahl ermöglicht den Einsatz unterschiedlicher Werkzeuge.
  303,72
 • AGSZ 18-90 LBL Select – FEIN БАТЕРИСКА ЧЕЛНА БРУСАЛИЦА

  7 123 03 62 000

  БАТЕРИСКА КОМПАКТНА ЧЕЛНА БРУСАЛИЦА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАБОТЕЊЕ

  Ергономска челна брусалка со компактен дизајн за работа на тесни места.
  Погодна за полу-статична употреба. Потенциометар за подесување на вртежите за употреба со различен алат.
  Моторот и електрониката се заштитени од метална прашина.
  Во пакување со чаура Ø 6 мм.

  • Langer, schlanker Hals ermöglicht tiefes Eintauchen in Werkstücke (z. B. Innenschleifen von Rohren).
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Blockierüberwachung, Wiederanlaufschutz, Sanftanlauf, elektronischer Überlastschutz.
  • Innovative Spannzangen mit umlaufendem Bund zum Schutz des Werkstücks sowie um das Abrutschen des Schlüssels beim Werkzeugwechsel zu verhindern.
  • Tachoelektronik POWERtronic für enorme Leistung, Leistungsreserve und besondere Drehzahlkonstanz unter Last.
  • Austauschbarer Gummi-Halslagerüberzug.
  • Gegen Metallstaub geschützter Motor und Elektronik.
  • Variable Drehzahl ermöglicht den Einsatz unterschiedlicher Werkzeuge.
  329,85
 • GSZ 8-280 PEL – FEIN

  72231960000

  ЧЕЛНА БРУСАЛКА

  Ергономска челна брусалка со компактен дизајн за работа на тесни места.
  Погодна за полу-статична употреба. Потенциометар за подесување на вртежите за употреба со различен алат.
  Моторот и електрониката се заштитени од метална прашина.
  Во пакување со чаура Ø 6 мм.

  • Langer, schlanker Hals ermöglicht tiefes Eintauchen in Werkstücke (z. B. Innenschleifen von Rohren).
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Blockierüberwachung, Wiederanlaufschutz, Sanftanlauf, elektronischer Überlastschutz.
  • Innovative Spannzangen mit umlaufendem Bund zum Schutz des Werkstücks sowie um das Abrutschen des Schlüssels beim Werkzeugwechsel zu verhindern.
  • Tachoelektronik POWERtronic für enorme Leistung, Leistungsreserve und besondere Drehzahlkonstanz unter Last.
  • Austauschbarer Gummi-Halslagerüberzug.
  • Gegen Metallstaub geschützter Motor und Elektronik.
  • Variable Drehzahl ermöglicht den Einsatz unterschiedlicher Werkzeuge.
  450,68
 • GSZ 8-280 PE – FEIN ЧЕЛНА БРУСАЛИЦА

  7 223 17 60 000

  ЧЕЛНА БРУСАЛКА

  Ергономска челна брусалка со компактен дизајн за работа на тесни места.
  Погодна за полу-статична употреба. Потенциометар за подесување на вртежите за употреба со различен алат.
  Моторот и електрониката се заштитени од метална прашина.
  Во пакување со чаура Ø 6 мм.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  359,24
 • WSG 17-70 INOX – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 222 13 60 000

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 700 W со менливи обртаи за обработка на INOX.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  -Со вариабилни обртаи овозможува користење на разни алати од сатинирање до брусење на INOX.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  293,92
 • WPO 14-25 E – FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ INOX

  7 221 49 00 23 0
  БРУСАЛКА – ПОЛИРКА

  Екстремно моќна брусалка / полирка за ладна обработка на INOX површини.
  Подесување на соодветни вртежи за брусење, сатинирање, четкање и полирање со висок сјај на INOX.
  Соодветна за голем број на алати и додатоци.
  Пакувањето содржи и антивибрациска рачка.

  440,88
 • WPO 14-25 E – Edelstahl-Start-Set FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ INOX

  7 221 49 50 01 0
  МАШИНА ЗА ПОЛИРАЊЕ НА EDELSTAHL – INOX

  Екстремно моќна брусалка / полирка за ладна обработка на INOX површини.
  Подесување на соодветни вртежи за брусење, сатинирање, четкање и полирање со висок сјај на INOX.
  Соодветна за голем број на алати и додатоци.
  Пакувањето содржи и антивибрациска рачка.

  Details

  • Extrem leistungsstark auch bei niedrigen Drehzahlen durch doppelte Getriebeuntersetzung und FEIN Hochleistungsmotor.
  • Stufenlos regelbare Drehzahl, optimal zum Schleifen, Satinieren, Bürsten und Hochglanzpolieren von Edelstahl.
  • Universell einsetzbar als vollwertiger Schleifer, Polierer und Satiniermaschine.
  • Hervorragende Ergonomie.
  • Spindelarretierung.
  • Rechts- und Linkshand-Bedienung.
  • Wiederanlaufschutz.
  • Sanftanlauf.
  • H07 Industriekabel.
  • Staubgeschützte Kugellager.
  • Selbstabschaltende Kohlebürsten.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  849,11
 • RS 12-70 E – FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ НА ЦЕВКИ …

  7 221 13 50 01 4

  RS 12-70 E – FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ НА ЦЕВКИ …

  Брусалка за варови за тешко достапни места во метални конструкции.
  Флексибилна употреба благодарение на главата која може да се ротира без употреба на алат.
  Кочница на оската за брзо менување на алат.
  Пакување во ФЕИН пластичен кофер.

  RS 12-70 E

  Rohrschleifer

  Rohrschleifer mit extrem hoher Abtragsleistung für Edelstahlrohre und -rohrbogen bis Ø 80 mm.

  Details

  • Effektiver Abtrag von Schweißnähten durch optimale Schnittgeschwindigkeiten der Schleifbänder.
  • Stufenlos regelbare Drehzahl zum Schleifen, Satinieren und Hochglanzpolieren von bereits montierten Handläufen.
  • Flexible Schleifbänder passen sich optimal auch an enge Rohrbogen an und ergeben somit ansatzfreie Oberflächen.
  • 360° Umfangsschleifen in nur 2 Arbeitsschritten.
  • Optionale Umlenkrollen für geringen Wandabstand.
  • Wiederanlaufschutz.
  • Staubgeschützte Kugellager.
  • Selbstabschaltende Kohlebürsten.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  1.338,98
 • RS 12-70 E – PROFI-SET EDELSTAHL, FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ НА ЦЕВКИ

  7 221 13 51 01 3

  RS 12-70 E – PROFI-SET EDELSTAHL, FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ НА ЦЕВКИ

  Брусалка за варови за тешко достапни места во метални конструкции.
  Флексибилна употреба благодарение на главата која може да се ротира без употреба на алат.
  Кочница на оската за брзо менување на алат.
  Пакување во ФЕИН пластичен кофер.

  RS 12-70 E – Profi-Set Edelstahl

  Edelstahl-Start-Set

  Edelstahl-Start-Set für Standardanwendungen in der Rohrbearbeitung.

  Rohrschleifer

  Rohrschleifer mit extrem hoher Abtragsleistung für Edelstahlrohre und -rohrbogen bis Ø 80 mm.

  Details

  • Effektiver Abtrag von Schweißnähten durch optimale Schnittgeschwindigkeiten der Schleifbänder.
  • Stufenlos regelbare Drehzahl zum Schleifen, Satinieren und Hochglanzpolieren von bereits montierten Handläufen.
  • Flexible Schleifbänder passen sich optimal auch an enge Rohrbogen an und ergeben somit ansatzfreie Oberflächen.
  • 360° Umfangsschleifen in nur 2 Arbeitsschritten.
  • Optionale Umlenkrollen für geringen Wandabstand.
  • Wiederanlaufschutz.
  • Staubgeschützte Kugellager.
  • Selbstabschaltende Kohlebürsten.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  1.583,91
 • KS 10-38 E SET – FEIN МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ НА ТЕШКО ПРИСТАПНИ МЕСТА

  7 221 67 60 00 0

  БРУСАЛКА ЗА ВАРОВИ

  Брусалка за варови за тешко достапни места во метални конструкции.
  Флексибилна употреба благодарение на главата која може да се ротира без употреба на алат.
  Кочница на оската за брзо менување на алат.
  Пакување во ФЕИН пластичен кофер.

  KS 10-38 E Set

  Kehlnahtschleifer

  Kehlnahtschleifer für schwer zugängliche Stellen an Metall-Konstruktionen.

   

  *=Цената е со вклучен ДДВ

   

   

   

  783,79
 • BF 10-280 E – FEIN (Bandfeile) МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ НА ИВИЦИ И ЌОШИЊА

  7 228 05 50 00 0

  BF 10-280 E – FEIN (Bandfeile) МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ НА ИВИЦИ ЌОШИЊА

  Брусалка за варови за тешко достапни места во метални конструкции.
  Флексибилна употреба благодарение на главата која може да се ротира без употреба на алат.
  Кочница на оската за брзо менување на алат.
  Пакување во ФЕИН пластичен кофер.

  BF 10-280 E

  Bandfeile

  Extrem leistungsstarke Bandfeile für Ecken und Kanten in der Edelstahlbearbeitung.

  Deteils

  • FEIN Hochleistungsmotor für höchste Abtragsleistung und konstante Drehzahl auch bei hoher Belastung.
  • Optimale Bandgeschwindigkeiten für den effektiven Einsatz von verschiedenen Schleif-, Vlies- und Polierbändern.
  • Einfachste Handhabung – werkzeuglos um 180° schwenkbarer Schleifarm, werkzeuglose Bandmontage und -justierung.
  • Perfekte Bandführung.
  • Bandbreiten von 3 bis 20 mm.
  • Stufenlos regelbare Drehzahl, optimal zum Schutz empfindlicher Oberflächen.
  • Gekröpfte und gerade Schleifarme für unterschiedliche Anwendungen.
  • Sanftanlauf.
  • Wiederanlaufschutz.
  • H07 Industriekabel.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm lieferbar.
  620,50
 • BF 10-280 E START-SET – FEIN (Bandfeile) МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ НА ИВИЦИ И ЌОШИЊА

  7 228 05 51 00 0

  BF 10-280 E START-SET – FEIN (Bandfeile) МАШИНА ЗА БРУСЕЊЕ НА ИВИЦИ ЌОШИЊА

  Брусалка за варови за тешко достапни места во метални конструкции.
  Флексибилна употреба благодарение на главата која може да се ротира без употреба на алат.
  Кочница на оската за брзо менување на алат.
  Пакување во ФЕИН пластичен кофер.

  BF 10-280 E

  Bandfeile

  Extrem leistungsstarke Bandfeile für Ecken und Kanten in der Edelstahlbearbeitung.

  Deteils

  • FEIN Hochleistungsmotor für höchste Abtragsleistung und konstante Drehzahl auch bei hoher Belastung.
  • Optimale Bandgeschwindigkeiten für den effektiven Einsatz von verschiedenen Schleif-, Vlies- und Polierbändern.
  • Einfachste Handhabung – werkzeuglos um 180° schwenkbarer Schleifarm, werkzeuglose Bandmontage und -justierung.
  • Perfekte Bandführung.
  • Bandbreiten von 3 bis 20 mm.
  • Stufenlos regelbare Drehzahl, optimal zum Schutz empfindlicher Oberflächen.
  • Gekröpfte und gerade Schleifarme für unterschiedliche Anwendungen.
  • Sanftanlauf.
  • Wiederanlaufschutz.
  • H07 Industriekabel.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm lieferbar.
  718,48
 • AKFH 18-5 – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 01 61 00 0

  AKFH 18-5

  Akku-Kantenfräse bis 5 mm

  Leistungsstarke Akku-Kantenfräse zur optimalen Vorbereitung nachfolgender Beschichtungen für flexibles Arbeiten in der Werkstatt und auf der Baustelle.

  Details

  • Zur Herstellung von Fasen und Radien an Flachmaterialien, Blechen und Behältern, von Innen- und Außenkanten, Konturverläufen sowie zum Abrunden von Bohrungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand und stufenloser Drehzahleinstellung für unterschiedliche Materialien.
  • Ergonomisch dank leichtem Gewicht und kompaktem Design.
  • Hohe Leistung und Langlebigkeit durch bürstenlosen FEIN PowerDrive Motor.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  1.143,03
 • KFH 17-8 R – FEIN МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 16 61 00 0

  Kantenfräse bis 8 mm

  Universell einsetzbare Kantenfräse mit Booster-Technologie zur optimalen Schweißnahtvorbereitung und zur Vorbereitung nachfolgender Beschichtungen.

  Details

  • 30 – 80 % höhere Fräsleistung sowie deutlich reduzierte Vibrationen durch neue Booster-Technologie.
  • FEIN ErgoGrip: Einzigartiges, zum Patent angemeldetes Ergonomie-Konzept mit Zweihand-Bedienung für ermüdungsarmes Arbeiten.
  • Effizientes Fräser-Schnellwechselsystem für minimale Unterbrechungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  1.730,87
 • KFH 17-15 R – FEIN МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 18 61 00 0

  KFH 17-15 R

  Kantenfräse bis 15 mm

  Universell einsetzbare Kantenfräse mit Booster- und Feder-Technologie zur optimalen Schweißnahtvorbereitung.

  Details

  • 30 – 80 % höhere Fräsleistung sowie deutlich reduzierte Vibrationen durch neue Booster-Technologie.
  • Feder-Technologie: Abfederung der Rotationskräfte und somit erhöhte Arbeitssicherheit durch vibrationsarmes Arbeiten.
  • FEIN ErgoGrip: Einzigartiges, zum Patent angemeldetes Ergonomie-Konzept mit Zweihand-Bedienung für ermüdungsarmes Arbeiten.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  • Effizientes Fräser-Schnellwechselsystem für minimale Unterbrechungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand.
  2.611,01
 • ABSS 18 1.6 E Select Akku-Schlitzschere bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 132 04 61 00 0

  ABSS 18 1.6 E Select

  Akku-Schlitzschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Akku-Schlitzschere für verzugsfreie Abschnitte und Ausschnitte in Blechen bis 1,6 mm.

  Schneller Arbeitsfortschritt aufgrund hervorragender Sicht auf den Schnitt durch offenen Schneidkopf.

  • Linke und rechte Kurvenschnitte sowie verzugfreies Schneiden mit nur einem Fließspan möglich.
  • QuickIN Schnellwechselsystem für schnellen, schlüssellosen Messerwechsel ohne Einstellarbeiten.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Exzellente Ergonomie und geringes Gewicht.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Schneidmesser mit hervorragender Standzeit.
  • 140 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • Saubere Spanabfuhr verhindert Kratzer an Werkstücken und Verletzungen.
  • Edelstahl bis 1,2 mm.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  • ¹ mit Kurvenmesser
  620,50
 • BSS 1.6 E – FEIN ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 230 31 61 00 0

  BSS 1.6 E

  Schlitzschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Schlitzschere für verzugfreien Schnitt.

  • Schneller Arbeitsfortschritt aufgrund hervorragender Sicht auf den Schnitt durch offenen Schneidkopf.
  • Linke und rechte Kurvenschnitte sowie verzugfreies Schneiden mit nur einem Fließspan möglich.
  • QuickIN Schnellwechselsystem für schnellen, schlüssellosen Messerwechsel ohne Einstellarbeiten.
  • Exzellente Ergonomie und geringes Gewicht.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Schneidmesser mit hervorragender Standzeit.
  • 5 Meter Kabel.
  • Saubere Spanabfuhr verhindert Kratzer an Werkstücken und Verletzungen.
  • Edelstahl bis 1,2 mm.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  • ¹ mit Kurvenmesser
  653,16
 • ABLS 18 1.6 E Select Akku-Blechschere bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 130 04 61 00 0

  ABLS 18 1.6 E Select

  Akku-Blechschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Akku-Blechschere zum Schneiden und Besäumen dünner Bleche

  Details

  • Außergewöhnliche Handlichkeit durch kompakte und leichte Bauweise für optimale Beweglichkeit der Schere.
  • Gute Kurvengängigkeit bei nur geringer Blechverformung.
  • Vierfach-Wendemesser für saubere und gratfreie Schnitte bei niedrigen Betriebskosten.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Optimal zum Besäumen und Zuschneiden.
  • Uneingeschränkte Sicht auf die Schnittlinie.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • 160 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • Edelstahl bis 1,0 mm.

   

  555,19
 • BLS 18 1.6 E – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 230 34 61 00 0

  BLS 18 1.6 E

  Blechschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Blechschere zum Schneiden und Besäumen dünner Bleche.

  • Außergewöhnliche Handlichkeit durch kompakte und leichte Bauweise für optimale Beweglichkeit der Schere.
  • Gute Kurvengängigkeit bei nur geringer Blechverformung.
  • Vierfach-Wendemesser für saubere und gratfreie Schnitte bei niedrigen Betriebskosten.
  • Optimal zum Besäumen und Zuschneiden.
  • Uneingeschränkte Sicht auf die Schnittlinie.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • 5 Meter Kabel.
  • Edelstahl bis 1,0 mm.
  604,17
 • ABLK 18 1.6 E Select Akku-Knabber bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 132 04 61 00 0

  Akku-Knabber bis 1,6 mm

  Kompakter und kurvengängiger Knabber für den Dach- und Fassadenbau. Präzise Schnitte in Trapez- und Wellblech sowie Profile.

  Details

  • 45 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • 1,5 m/min Schneidgeschwindigkeit für hervorragenden Arbeitsfortschritt.
  • Variable Schneidgeschwindigkeit durch elektronisch einstellbare Hubzahl.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Kurzzeitiger Überlappungsbereich bis 2,6 mm.
  • Optimale Handlichkeit durch extrem schlanken Getriebekopf.
  • Angenehm leichtes Gewicht.
  • QuickIN Schnellwechselsystem von Matrize und Stempel.
  • Rotierender Stempel für bis zu 30 % höhere Standzeit.
  • In 45°-Schritten um 360° variabel einstellbare Schneidrichtung durch werkzeuglos drehbaren Matrizenträger.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Geringe Betriebskosten. Stempel und Matrize werden unabhängig voneinander getauscht.
  555,19
 • BLK 18 1.6 E – FEIN ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 232 38 60 00 0

  Knabber bis 1,6 mm

  Universeller Knabber für Bleche, Profile, Trapez- und Wellbleche.

  • Nahezu unverwüstlich. Ideal für den flexiblen und universellen Einsatz bei Blechstärken bis 1,6 mm.
  • Optimale Handlichkeit mit einem bis zu 20 % schlankeren Griffmaß durch extrem schlanken Getriebekopf.
  • In 45°-Schritten um 360° variabel einstellbare Schneidrichtung durch werkzeuglos drehbaren Matrizenträger.
  • QuickIN-Schnellwechselsystem.
  • Hohe Schneidgeschwindigkeit.
  • Rotierender Stempel für bis zu 30 % höhere Standzeit.
  • Günstige Betriebskosten durch hohe Standzeit von Stempel und Matrize.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Spanschutzgitter an den Lüftungsschlitzen.
  • 5 Meter Kabel.
  • Edelstahl bis 0,7 mm.
  • Nachrüstbares Trapezprofil-Set bis 160 mm Sickentiefe.
  653,16