• ABH 18 Select – FEIN БАТЕРИСКА УДАРНА БОРМАШИНА

  7 140 01 64 00 0

  ЕКСТРЕМНО КОМПАКТНА И ЈАКА АКУМУЛАТОРСКА УДАРНА МАШИНА

  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Екстремно компактна и со голема моќност Акумулаторска Ударна машина за кршење со јака ударна енергија од 2 J и бушење во Бетон до 20 мм.

  Комбинирана ударна машина со три функции: бушење, бушење со чекич и штемување.
  Мотор без четкици – – со 30% повисока ефикасност и поголем век на траење. 80 дупки 10 х 75 мм со едно полнење на Батерија од 5 Ah.

  FEIN Safety Cell Technology. Ги штити батеријата и машината од преоптеретување, загревање и од длабоко празнење.

  ABH 18 Select

  Akku-Bohrhammer

  Extrem kompakter und leistungsstarker Akku-Bohrhammer mit einer Schlagenergie von 2 J für das Bohren in Beton bis 20 mm.

  Details

  • Hoher Arbeitsfortschritt durch bürstenlosen Motor mit hoher Schlagenergie.
  • Ermüdungsarmes Arbeiten durch kompakte Bauform und geringe Vibrationen.
  • Schutz des Anwenders und der Maschine durch Sicherheitskupplung und Überlastschutz.
  • Kombi-Hammer mit drei Funktionen: Hammerbohren, Bohren und Meißeln.
  • Bürstenloser Motor mit 30% höherem Wirkungsgrad und langer Lebensdauer.
  • 100 Bohrungen (10×75 mm in Beton) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • Setzen von 68-mm-Steckdosenlöchern mit Bohrkrone in Mauerwerk.
  • Staubarmes Arbeiten mit optionaler Bohrstaubdüse.
  • Vibrationsarmes Arbeiten mit nur 12 m/s².
  • FEIN SafetyCell Technology. Schützt den Akku und die Maschine vor Überlastung, Überhitzung und Tiefentladung.
  • Der Akku-Ladestand ist direkt am Akku ablesbar.

   

  *Цената е со вклучен ДДВ  18%

  391,90
 • BOP 6 Set – FEIN E-БОРМАШИНА

  7 205 52 61 00 0

  ЕЛЕКТРИЧНА БОРМАШИНА ЗА БУШЕЊЕ ВО МЕТАЛ ДО 6 мм

  Електрична Бормашина со една брзина и одлична стабилност на вртежите за дупчење до 6 мм во метал и ИНОX.
  Бормашината има метален брзостезен футер, метална глава и куќиште за мотор што овозможува долг работен век.
  Има варијабилна контрола на вртежите (мек старт) и лева и десна ротација.
  Ергономската рачка е одлична за подолго работење.

  329,85
 • AKBU 35 PMQ Selct – FEIN БАТЕРИСКА МАГНЕТНА БОРМАШИНА

  7 170 01 62 00

  Батериска-Универзална-Магнетна Бормашина AKBU 35 PMQ со Мотор без четкици.

  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Мала и помах јака со една брзина Универзална-Батериска-Магнетна машина за бушеwе со круни Десни/Леви вртежи со МК2 прифат за алат, Перманент магнет и висок степен на функционалност за мобилини теренски работи.
  Екстремно стабилна изведба на машината со подвижен кабел за моторот со заштитно црево на кабелот за намената во Индустриата и Работилници.
  Мала и лесна машина за непрестано работење благодарејќи FEIN PowerDrive Motor со Tachoelektronik und FEIN HighPower Батерии со високострујни келии.
  Флексибилност кај сите Мобилни работи за бушење, со Спирална бургија, бушеwе со Круни, бушење навој и друго.
  FEIN HighPower Li-Ionen-Akku. Перманентно високо давање струја со 75% повисока Струја како Li-Ionen-Батерии за долготрајно работење.
  Конфортабилно Магнетна јачина.
  Сензор за подесување (навалување).
  Десно/ Левио вртење
  Електронско подесување на вртежи.
  Екстра голем помах
  МК2 – Прифат за алат
  Екстра тесен Перманент Магнет.
  Меморија за обртаи “Memory Function”.
  Состојбата на батериите директно се чита на батериата.
  FEIN SafetyCell Technology. Заштита на Батериите и Машината од преоптеретување и од прегревање како и длабоко празнење.

  AKBU 35 PMQ Select

  Akku-Universal-Magnet-Kernbohrmaschine bis 35 mm

  Kleine und hubstarke 1-Gang-Akku-Universal-Magnet-Kernbohrmaschine mit Rechts-/Linkslauf, MK2-Werkzeugaufnahme, Permanent-Magnet und höchster Funktionalität für mobiles Arbeiten auf der Baustelle.

  1.551,26