• CCG 18-125 BL Select – FEIN БАТЕРИСКА БРУСАЛИЦА

  7 120 02 62 00 0

  ФЕИН Акумулаторска Брусалица
  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Резистентна од прашина Батериска Аголна брусалица со ефективно Сечење, брусење и друго во Индустријата, Работилници и за теренска работа.
  – Гарантиран долг век на траење со новата генерација Мотор без четкици FEIN PowerDrive. Комплетно затворено куќиште на Моторот за заштита на моторот од агресивни, керамични и минерални прашини.
  – Идеални за секоја употреба. Оптимални обртаи, прилагодени за повеќе брусеви и материјали со бескрајно променливи, електронски избор на обртаи.
  – Јака моќност. 30 % повисок степен со споредливи Универзални Мотори со
  моќност од 1 100W.
  – Мотор без одржавање со иновативни перки за ладење за оптимална Дисипација на топлина вклучувајќи следење на температурата.
  – Максимален работен напредок со HighPower Li-Ionen батерии. Високо-тековни ќелии со постојано висока струја и 75% поголема струја од Li-Ionen батерии.
  – Висок работна мазност и работа со ниска вибрација се должи на автономните лежишта а со ниски вибрации, од Мотор оделен од куќиштето и четири дополнителни амортизери за вибрации.
  – Сеопфатена заштита на корисниците преку мек старт, заштита од рестарт, електронска заштита од преоптеретување и кочење.
  – Безбедно држење во сите работни ситуации поради не се лисга површината на рачката
  – Работа без замор благодарение на тенок држач, компактен дизајн и мала тежина со добар баланс.
  – Заштитена од прашина, одделена електроника на моторот во областа на пилепување.
  – Флексибилност со FEIN MultiVolt интерфејсот. Аголната брусалица да се користи со сите FEIN Li-Ionen (12 bis 18 Volt) батерии.
  – Нивото на полнење на батеријата може да се прочита директно на батеријата.
  – FEIN SafetyCell технологија. Ја заштитува батеријата и машината од преоптеретување, прегревање и длабоко празнење.
  – Куфер за алат од стабилен кунстштоф кој може да се става еден врз друг.

  306,99
 • CCG 18-125 BL – FEIN БАТЕРИСКА БРУСАЛИЦА

  7 120 02 61 00 0

  ФЕИН Акумулаторска Брусалица
  ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
  СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

  Резистентна од прашина Батериска Аголна брусалица со ефективно Сечење, брусење и друго во Индустријата, Работилници и за теренска работа.
  – Гарантиран долг век на траење со новата генерација Мотор без четкици FEIN PowerDrive. Комплетно затворено куќиште на Моторот за заштита на моторот од агресивни, керамични и минерални прашини.
  – Идеални за секоја употреба. Оптимални обртаи, прилагодени за повеќе брусеви и материјали со бескрајно променливи, електронски избор на обртаи.
  – Јака моќност. 30 % повисок степен со споредливи Универзални Мотори со
  моќност од 1 100W.
  – Мотор без одржавање со иновативни перки за ладење за оптимална Дисипација на топлина вклучувајќи следење на температурата.
  – Максимален работен напредок со HighPower Li-Ionen батерии. Високо-тековни ќелии со постојано висока струја и 75% поголема струја од Li-Ionen батерии.
  – Висок работна мазност и работа со ниска вибрација се должи на автономните лежишта а со ниски вибрации, од Мотор оделен од куќиштето и четири дополнителни амортизери за вибрации.
  – Сеопфатена заштита на корисниците преку мек старт, заштита од рестарт, електронска заштита од преоптеретување и кочење.
  – Безбедно држење во сите работни ситуации поради не се лисга површината на рачката
  – Работа без замор благодарение на тенок држач, компактен дизајн и мала тежина со добар баланс.
  – Заштитена од прашина, одделена електроника на моторот во областа на пилепување.
  – Флексибилност со FEIN MultiVolt интерфејсот. Аголната брусалица да се користи со сите FEIN Li-Ionen (12 bis 18 Volt) батерии.
  – Нивото на полнење на батеријата може да се прочита директно на батеријата.
  – FEIN SafetyCell технологија. Ја заштитува батеријата и машината од преоптеретување, прегревање и длабоко празнење.
  – Куфер за алат од стабилен кунстштоф кој може да се става еден врз друг.

  630,30
 • WSG 7-115 – FEIN

   

  ЕЛЕКТРИЧНА  АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 115

  7 221 98 60 000

  FEIN Мала аголна брусалица за лесно сечење и брусење.
  – Совршена ергономија благодарејќи на страничните прекидачи и ниската големина на зафатот.
  – Работа со низок замор поради мала тежина.
  – Метален редуктор со моќност 90° за вртење за максимална робустност и издржливост, како и многу добра достапеност во тесен простор.
  – Поголема безбедност преку интегрирана заштита од рестартирање.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  91,44
 • WSG 7-125 – FEIN

   

  ЕЛЕКТРИЧНА  АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  7 222 65 60 000

  FEIN Мала аголна брусалица за лесно сечење и брусење.
  – Совршена ергономија благодарејќи на страничните прекидачи и ниската големина на зафатот.
  – Работа со низок замор поради мала тежина.
  – Метален редуктор со моќност 90° за вртење за максимална робустност и издржливост, како и многу добра достапеност во тесен простор.
  – Поголема безбедност преку интегрирана заштита од рестартирање.

  *=Цената е со вклучен ДДВ

  91,44
 • WSG 11-125 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 77 60 00 0

  МАЛА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 125 мм

  Ергономска мала аголна брусалка со моќност од 1.100W за брусење и сечење.
  Четкиците траат до 30% подолго и алатот симнува повеќе материјал во споредба со конкурентските брусалки.
  Најдобри перформанси на вибрации и најмала тежина во таа класа на производи.

  140,43
 • WSG 11-125 RT – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 87 60 00 0

  МАЛА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 125 мм

  Ергономска мала аголна брусалка со моќност од 1.100W со FEIN ErgoGrip за работа без заморување.
  Четкиците траат до 30% подолго и алатот симнува повеќе материјал во споредба со конкурентските брусалки.
  Најдобри перформанси на вибрации и најмала тежина во таа класа на производи.

  179,62
 • WSG 15-125 P – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 78 60 00 0

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 500 W Аголна брусалица со голема резервна моќност за брусење и сечење.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  195,95
 • WSG 17-125 P – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 222 07 60 000

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 700 W Аголна брусалица со голема резервна моќност за брусење и сечење.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  215,54
 • WSG 20-230 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 08 00 23 2

  ГОЛЕМА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 230 мм

  Моќна брусалка за брусење и сечење.
  ФЕИН моторот со висока моќност овозможува работен опсег и до 150% оптоварување.
  Плоснатата глава овозможува алатот да се вметнува во потесни работни парчиња.
  Задната рачка може да се ротира во четири работни позиции.

  303,72
 • WSG 25-230 – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 221 27 00 23 0

  ПРОФЕСИОНАЛНА АГОЛНА БРУСАЛКА Ø 230 мм, 2500 W

  Најмо}ната FEIN аголна брусалица за екстремно сечење и брусење на сите работни места.
  – Со 2.500 W FEIN мотор со високи перформанси, најмоќната FEIN аголна брусалица за највисокиот степен на брусење и сечење во целиот работен опсек до 150% оптеретување.
  – Рамен редуктор овозможува пристап во не пристапни места за работа.
  – Меко стартување за сигурно ракување од почеток.
  – Задната рачка може да се врти во 4 позиции.
  – Лагерите се заштитени од прашина.
  – Гелиени електронски компоненти.
  – Само исклучиви четкици.
  – Заштита на рестарт.

  391,90
 • WSG 17-70 INOX – FEIN АГОЛНА БРУСАЛИЦА

  7 222 13 60 000

  ЕЛЕКТРИЧНА АГОЛНА БРУСАЛИЦА Ф 125

  FEIN Практична Компактна 1 700 W со менливи обртаи за обработка на INOX.
  – До 30% подолг работен век на четкиците и поголема моќност на изработка на материјал споредено со споредливи аголни брусалици.
  -Со вариабилни обртаи овозможува користење на разни алати од сатинирање до брусење на INOX.
  – POWERtronic за огромна моќност, резервна моќност и специјална брзина на постојаност под оптеретување.
  – Широка заштита при користењето на алатот преку електронски надзор на машината, рестарт заштита, мек старт, електронска заштита од преоптеретување.
  – Најлесна и најкратка Аголна брусалица во нејзината класа.
  – Целосно метално куќиште за максимална издржливост.
  – Најдобри резултати на вибрации во својата класа.

  293,92
 • AKFH 18-5 – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 01 61 00 0

  AKFH 18-5

  Akku-Kantenfräse bis 5 mm

  Leistungsstarke Akku-Kantenfräse zur optimalen Vorbereitung nachfolgender Beschichtungen für flexibles Arbeiten in der Werkstatt und auf der Baustelle.

  Details

  • Zur Herstellung von Fasen und Radien an Flachmaterialien, Blechen und Behältern, von Innen- und Außenkanten, Konturverläufen sowie zum Abrunden von Bohrungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand und stufenloser Drehzahleinstellung für unterschiedliche Materialien.
  • Ergonomisch dank leichtem Gewicht und kompaktem Design.
  • Hohe Leistung und Langlebigkeit durch bürstenlosen FEIN PowerDrive Motor.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  1.143,03
 • KFH 17-8 R – FEIN МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 16 61 00 0

  Kantenfräse bis 8 mm

  Universell einsetzbare Kantenfräse mit Booster-Technologie zur optimalen Schweißnahtvorbereitung und zur Vorbereitung nachfolgender Beschichtungen.

  Details

  • 30 – 80 % höhere Fräsleistung sowie deutlich reduzierte Vibrationen durch neue Booster-Technologie.
  • FEIN ErgoGrip: Einzigartiges, zum Patent angemeldetes Ergonomie-Konzept mit Zweihand-Bedienung für ermüdungsarmes Arbeiten.
  • Effizientes Fräser-Schnellwechselsystem für minimale Unterbrechungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  1.730,87
 • KFH 17-15 R – FEIN МАШИНА ЗА ГЛОДАЊЕ ИВИЦИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

  7 238 18 61 00 0

  KFH 17-15 R

  Kantenfräse bis 15 mm

  Universell einsetzbare Kantenfräse mit Booster- und Feder-Technologie zur optimalen Schweißnahtvorbereitung.

  Details

  • 30 – 80 % höhere Fräsleistung sowie deutlich reduzierte Vibrationen durch neue Booster-Technologie.
  • Feder-Technologie: Abfederung der Rotationskräfte und somit erhöhte Arbeitssicherheit durch vibrationsarmes Arbeiten.
  • FEIN ErgoGrip: Einzigartiges, zum Patent angemeldetes Ergonomie-Konzept mit Zweihand-Bedienung für ermüdungsarmes Arbeiten.
  • Umfangreicher Anwenderschutz durch Sanftanlauf, Wiederanlaufschutz, Blockierüberwachung und elektronischen Überlastschutz.
  • Effizientes Fräser-Schnellwechselsystem für minimale Unterbrechungen.
  • Hohe Abtragsleistung bei geringem Kraftaufwand.
  2.611,01
 • ABSS 18 1.6 E Select Akku-Schlitzschere bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 132 04 61 00 0

  ABSS 18 1.6 E Select

  Akku-Schlitzschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Akku-Schlitzschere für verzugsfreie Abschnitte und Ausschnitte in Blechen bis 1,6 mm.

  Schneller Arbeitsfortschritt aufgrund hervorragender Sicht auf den Schnitt durch offenen Schneidkopf.

  • Linke und rechte Kurvenschnitte sowie verzugfreies Schneiden mit nur einem Fließspan möglich.
  • QuickIN Schnellwechselsystem für schnellen, schlüssellosen Messerwechsel ohne Einstellarbeiten.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Exzellente Ergonomie und geringes Gewicht.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Schneidmesser mit hervorragender Standzeit.
  • 140 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • Saubere Spanabfuhr verhindert Kratzer an Werkstücken und Verletzungen.
  • Edelstahl bis 1,2 mm.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  • ¹ mit Kurvenmesser
  620,50
 • BSS 1.6 E – FEIN ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 230 31 61 00 0

  BSS 1.6 E

  Schlitzschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Schlitzschere für verzugfreien Schnitt.

  • Schneller Arbeitsfortschritt aufgrund hervorragender Sicht auf den Schnitt durch offenen Schneidkopf.
  • Linke und rechte Kurvenschnitte sowie verzugfreies Schneiden mit nur einem Fließspan möglich.
  • QuickIN Schnellwechselsystem für schnellen, schlüssellosen Messerwechsel ohne Einstellarbeiten.
  • Exzellente Ergonomie und geringes Gewicht.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Schneidmesser mit hervorragender Standzeit.
  • 5 Meter Kabel.
  • Saubere Spanabfuhr verhindert Kratzer an Werkstücken und Verletzungen.
  • Edelstahl bis 1,2 mm.
  • Umfangreiches Zubehörprogramm.
  • ¹ mit Kurvenmesser
  653,16
 • ABLS 18 1.6 E Select Akku-Blechschere bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 130 04 61 00 0

  ABLS 18 1.6 E Select

  Akku-Blechschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Akku-Blechschere zum Schneiden und Besäumen dünner Bleche

  Details

  • Außergewöhnliche Handlichkeit durch kompakte und leichte Bauweise für optimale Beweglichkeit der Schere.
  • Gute Kurvengängigkeit bei nur geringer Blechverformung.
  • Vierfach-Wendemesser für saubere und gratfreie Schnitte bei niedrigen Betriebskosten.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Optimal zum Besäumen und Zuschneiden.
  • Uneingeschränkte Sicht auf die Schnittlinie.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • 160 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • Edelstahl bis 1,0 mm.

   

  555,19
 • BLS 18 1.6 E – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 230 34 61 00 0

  BLS 18 1.6 E

  Blechschere bis 1,6 mm

  Handliche, kurvengängige Blechschere zum Schneiden und Besäumen dünner Bleche.

  • Außergewöhnliche Handlichkeit durch kompakte und leichte Bauweise für optimale Beweglichkeit der Schere.
  • Gute Kurvengängigkeit bei nur geringer Blechverformung.
  • Vierfach-Wendemesser für saubere und gratfreie Schnitte bei niedrigen Betriebskosten.
  • Optimal zum Besäumen und Zuschneiden.
  • Uneingeschränkte Sicht auf die Schnittlinie.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • 5 Meter Kabel.
  • Edelstahl bis 1,0 mm.
  604,17
 • ABLK 18 1.6 E Select Akku-Knabber bis 1,6 mm – FEIN БАТЕРИСКА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 132 04 61 00 0

  Akku-Knabber bis 1,6 mm

  Kompakter und kurvengängiger Knabber für den Dach- und Fassadenbau. Präzise Schnitte in Trapez- und Wellblech sowie Profile.

  Details

  • 45 m Schneidkapazität (in 0,8 mm Blech) mit einer Akku-Ladung (6 Ah).
  • 1,5 m/min Schneidgeschwindigkeit für hervorragenden Arbeitsfortschritt.
  • Variable Schneidgeschwindigkeit durch elektronisch einstellbare Hubzahl.
  • MultiVolt-Schnittstelle. Akku-Werkzeug ist mit allen FEIN Li-Ionen Akkus (12-18 V) betreibbar.
  • Kurzzeitiger Überlappungsbereich bis 2,6 mm.
  • Optimale Handlichkeit durch extrem schlanken Getriebekopf.
  • Angenehm leichtes Gewicht.
  • QuickIN Schnellwechselsystem von Matrize und Stempel.
  • Rotierender Stempel für bis zu 30 % höhere Standzeit.
  • In 45°-Schritten um 360° variabel einstellbare Schneidrichtung durch werkzeuglos drehbaren Matrizenträger.
  • Bewährter MultiMaster Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Geringe Betriebskosten. Stempel und Matrize werden unabhängig voneinander getauscht.
  555,19
 • BLK 18 1.6 E – FEIN ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ ЛИМ

  7 232 38 60 00 0

  Knabber bis 1,6 mm

  Universeller Knabber für Bleche, Profile, Trapez- und Wellbleche.

  • Nahezu unverwüstlich. Ideal für den flexiblen und universellen Einsatz bei Blechstärken bis 1,6 mm.
  • Optimale Handlichkeit mit einem bis zu 20 % schlankeren Griffmaß durch extrem schlanken Getriebekopf.
  • In 45°-Schritten um 360° variabel einstellbare Schneidrichtung durch werkzeuglos drehbaren Matrizenträger.
  • QuickIN-Schnellwechselsystem.
  • Hohe Schneidgeschwindigkeit.
  • Rotierender Stempel für bis zu 30 % höhere Standzeit.
  • Günstige Betriebskosten durch hohe Standzeit von Stempel und Matrize.
  • Motor mit außerordentlicher Leistung und Standfestigkeit.
  • Spanschutzgitter an den Lüftungsschlitzen.
  • 5 Meter Kabel.
  • Edelstahl bis 0,7 mm.
  • Nachrüstbares Trapezprofil-Set bis 160 mm Sickentiefe.
  653,16