Технички спецификации:

Моќност 1 200 W
Вртежи 1 брзина 130 – 260 1/min
Вртежи 2 брзина 260 – 520 1/min
Конус MK 3
Бушење со HSS бургија 23 mm
Навој режење до M 16
Бушење со HSS круна 40  mm
Бушење со круна видија 50  mm
Прифат на алат QuickIN
Помах (Hub) 145 mm
Вкупен помах 315 mm
Јачина на магнетот 12 500 N
Голмина на магнетот 195 x 90 mm
Кабел со утикач 4 m
Теќина по EPTA 13,90 kg

FEIN KBM 50 U

Магнетна Бормашина за бушење во Метал со Круна до 50 мм

7 270 40 61 000

Универзалн Магнетна Бормашина со две брзини за професионално Функционалност за флексибилно работење во Работилница и на Терен.

Компактна со висока Функционалност за универзално користење за монтажа и работилница.
Дупла водилка на Моторот за употреба на големи алати.
Десни и Леви вртежи.
Електронско регулирање на обртаите.
Стабилитет на обртаите со ФЕИН високи преформанси на моторот.
Висока магнетна сила на дрење.
Комфортабелна-на екранот видлива магнетна сила.
Интегриран канистер за ладење.
Странично менливо тркало за помах.
Интегриран граничник.
МК3-Приклучок.

112.000,00 MKD