Технички спецификации:
Напон на батерија 18 V
Капацитет на батерија 5,2 Ah
Мотор без четкици BRUSHLESS
Вртежи без оптоварување 2.500 – 8 500 1/min
Работен диск 125 mm
Фланш M 14
Тежина со батерија 2,70 kg
Тежина без батерија 1,95 kg

CCG 18-125 BL Select – FEIN БАТЕРИСКА БРУСАЛИЦА

7 120 02 62 00 0

ФЕИН Акумулаторска Брусалица
ОТКРИЈА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА АКУМУЛАТОРСКИ МАШИНИ
СО МОТОР БЕЗ ЧЕТКИЦИ (B R U S H L E S S)

Резистентна од прашина Батериска Аголна брусалица со ефективно Сечење, брусење и друго во Индустријата, Работилници и за теренска работа.
– Гарантиран долг век на траење со новата генерација Мотор без четкици FEIN PowerDrive. Комплетно затворено куќиште на Моторот за заштита на моторот од агресивни, керамични и минерални прашини.
– Идеални за секоја употреба. Оптимални обртаи, прилагодени за повеќе брусеви и материјали со бескрајно променливи, електронски избор на обртаи.
– Јака моќност. 30 % повисок степен со споредливи Универзални Мотори со
моќност од 1 100W.
– Мотор без одржавање со иновативни перки за ладење за оптимална Дисипација на топлина вклучувајќи следење на температурата.
– Максимален работен напредок со HighPower Li-Ionen батерии. Високо-тековни ќелии со постојано висока струја и 75% поголема струја од Li-Ionen батерии.
– Висок работна мазност и работа со ниска вибрација се должи на автономните лежишта а со ниски вибрации, од Мотор оделен од куќиштето и четири дополнителни амортизери за вибрации.
– Сеопфатена заштита на корисниците преку мек старт, заштита од рестарт, електронска заштита од преоптеретување и кочење.
– Безбедно држење во сите работни ситуации поради не се лисга површината на рачката
– Работа без замор благодарение на тенок држач, компактен дизајн и мала тежина со добар баланс.
– Заштитена од прашина, одделена електроника на моторот во областа на пилепување.
– Флексибилност со FEIN MultiVolt интерфејсот. Аголната брусалица да се користи со сите FEIN Li-Ionen (12 bis 18 Volt) батерии.
– Нивото на полнење на батеријата може да се прочита директно на батеријата.
– FEIN SafetyCell технологија. Ја заштитува батеријата и машината од преоптеретување, прегревање и длабоко празнење.
– Куфер за алат од стабилен кунстштоф кој може да се става еден врз друг.

18.800,00 MKD